Gympies & Pumps

Een pop up programma met een programma over eerlijke mode & puur goud. Een samenwerking tussen Frisgroen en Solidaridad.

Solidaridad wil aandacht vragen voor de werkomstandigheden van de mijnwerkers in de goudmijnen. Om aandacht te vragen is een ontwerpwedstrijd voor een bijpassend sieraad. Het winnende ontwerp wordt gemaakt van het eerste klompje eerlijk goud. In opmaat naar de Olympische spelen hebben zij diverse gouden plak winnaars geportretteerd. Een foto tentoonstelling van foto’s van sporters en gouddelvers. Voor het eerst zijn deze te zien bij een billboard presentatie op het museumplein te Amsterdam. En nu bij de Salon in het Stedelijk Museum Zwolle. Naast de expo is er ook een inhoudelijk programma.

Vanuit haar project FRISGROEN organiseert Map Renes een tijdelijke pop up shop Eerlijke Mode en een dialoog. Gastsprekers zijn Erik Toenake van Dutch Spirit en Matthijs Kettelerij van KiesduurzamemodeUrgenda.

Op de vraag aan haar gesteld “Hoe andere doelgroepen te bereiken” is het advies van Map Renes “Door in de schoenen te gaan staan van de doelgroep”. Vandaar de titel van deze salon “Gympies & Pumps”, zowel de sporter en modeliefhebber bereiken.

Opdrachtgever

Solidaridad

Wat

Salon en tentoonstelling organiseren in het stedelijk museum zwolle

Website

Solidaridad.nl