Circulaire Modeservice

De modeservice van Map Renes is een concept passend bij circulaire fashion. Mode op maat! of  betalen voor gebruik van mode!

Materiaal is zalmleer, een bijproduct (afval) van zalm bestemd voor consumptie. Optie is om het visleer opnieuw vorm te geven. No Waste.

MODE van de toekomst!

  • Mode op maat! – Met de rokkenserie ROKK on ROLL maak ik rokken op maat van zalmleer. Afgestemd op de wensen toekomstige drager. Speciaal voor jou een rok vormgeven, is aandacht voor jou. Met als effect kiezen voor ambacht, geen kinderarbeid, geen mode verspilling, langere modebezit en circulair gebruik.
  • Mode lenen! – Voor een speciale gelegenheid is een voorbeeld rok te leen. Speciaal voor vrouwen, die zich inzetten voor duurzaamheid of circulariteit. Mode als statement voor bij een lezing | bijeenkomst. Hiervoor is een huurbedrag verschuldigd.
  • Zero Waste! – Van restmateriaal van de mode ontwerpen, maak ik bijpassende tasjes. Als uitdaging om echt naar zerowaste te gaan, maak ik van slierten een schakelketting for fun!

Met deze modeservice gaat het om aandacht voor mens, dier en milieu voor een betere wereld.

Vooraf

Ruim tien jaar heeft Map Renes duurzame- en innovatie mode gepromoot van haar groene concepten Frisgroen en Groenkapje. Andere mensen enthousiasmeren om te kiezen voor een biologisch T-shirt, welke beter is voor het milieu. Of door modeshow te organiseren om nieuwe, duurzame modelabels te promoten  on the catwalk. Of een call to action “Fashion Revolution Week”, voor betere werkomstandigheden van de mode-arbeiders.

In de mode gaat het om de nieuwste trends en zelf is de mode-industrie gebaseerd op een oude, lineaire economie.

Waarom?

De mode industrie is de tweede vervuilende industrie na de olie industrie. Ook de omstandigheden hoe mode wordt geproduceerd in de lage lonen landen zijn oneerlijk en zonder respect voor de mode-arbeiders. Na het instorten van de modefabriek Rana Plaza in Bangladesh, is meer aandacht en de intentie om dit te verbeteren.

Voor als je voorop wil lopen in de MODE! kies je voor een rok op maat of leen je een rok.

Kijk op maprenes.nl voor meer informatie 

Circulaire modeserviceMode op maat! Mode lenen
DesignerMap Renes