Welkom in de wereld van Groenkapje!

Voor het eerste FRISGROEN duurzaam mode-en leefstijl feest is Groenkapje bedacht. Zij ‘huppelt’ vrolijk rond op het feest en gaat persoonlijke, groene gesprekjes aan met de gasten. Om een indruk te krijgen over “Hoe groen ben jij?”.

Later ontstond een vrijwilligers Groenkapje team, die verschillende promotie acties doen in de opzet van Groenkapje Guerrilla acties. Zo plopt zij op bij andere (soms groene) momenten in de stad Zwolle en daarbuiten. Zoals bij de Nationale Bomenplantdag of Nederland Schoon actie!

Ook trakteert zij meerdere malen op cupcakes om andere mensen te ‘belonen’ of om een gesprekje aan te gaan over duurzaamheid. Zoals actie bij C&A om aandacht te besteden aan de “I love Biokatoen” mode items.

Bij de eigen Groene Salons is zij gastvrouw voor de sprekers en de bezoekers. Zo zijn er verschillende wegen die naar een duurzame wereld leiden.

Hieronder een aantal activiteiten
cupcake actie

Groenkapje Guerrilla

Cupcake traktaties als beloning voor een duurzame actie of voor een leuk groen gesprek. In de vorm van een Groenkapje Guerrilla actie bij C&A winkelend publiek.

Dag van de Mobiliteit

Ook bij “Dag van de Mobiliteit” klopt Groenkapje op! Groenkapje Marianne en Map in actie!

Big Bang Brocolli

Big Bang Brocolli actie voor oproep om meer groenten te eten. In samenwerking met FoodGuerrilla, PVC en andere tuinders in Zwolle. Groenkapje trakteert op frisse koude preisoep!

Thema voedselverspilling

DAMN FOOD WASTE

Bij DAMN FOOD WASTE, een event rond het thema voedselverspilling, heeft Map Renes het programma samengesteld. Groenkapje team heeft workshop gegeven aan kids & een fotoshoot in een piepersetting!

van Rotterdam naar Rome!

Eco Rally

Het Groenkapje team is multi inzetbaar! Voor eigen FRISGROEN activiteiten en ook voor initiatieven van anderen. Zoals de vlag zwaaien bij de Eco Rally van Rotterdam naar Rome!

Burgeriniatief

Map Renes en vrijwilligers

Doel

Van mens tot mens elkaar enthousiasmeren

Website

groenkapje.nl

Style icoon

"Mode & Voeding" als kapstok om aandacht te vragen voor ecologische leefstijl. Guerilla promotie acties!