Feest! als communicatiemiddel

Oorspronkelijk idee was om één duurzaam mode-en leefstijlfeest te organiseren vanuit het project “Samen maken we de Stad” van de gemeente Zwolle. Op een frisse wijze duurzaamheid onder de aandacht brengen bij andere Zwollenaren. Een FRISGROEN feest! als communicatiemiddel.

Het idee was om één groot FRISGROEN feest met dialoog, modeshow, markt, film & food te organiseren in schouwburg Odeon te Zwolle. Door de economische crisis was het onmogelijk om zo groots uit te pakken. In samenwerking met de ideeënmakelaar Annemiek de Wolf, project Samen maken we de Stad, zijn er andere mogelijkheden gevonden om duurzaamheid onder de aandacht te brengen.

In 2009 zijn er verschillende feesten georganiseerd en verschillende doelgroepen bereikt:

  • Frisgroen feest in poppodium Hedon  
  • Opening Doepark de Nooterhof & Earthschip
  • Symposium Duurzaam Doen bij Hogeschool Windesheim
  • Innovatie- en duurzaam Café van gemeente Zwolle.

Van 2009 t/m 2015 zijn 77 verschillende activiteiten georganiseerd in 7 jaar. Waarin podium is geboden aan lokale en nationale initiatieven bij Frisgroen feesten!, DuurSaam Café en Groene Salons.

Vanuit een horizontale samenwerking duurzaamheid vanuit verschillende kanten belichten. Als mens heb je verschillende groene petten op. Door te reageren op de veranderende maatschappij en de daarbij behorende economie zijn concepten bedacht en uitgevoerd. Meanderen naast het Kanaaldenken vanuit Bestuurlijk orgaan.

Bij de tentoonstelling “Leven met Aandacht” in het Stedelijk Museum was een terugblik van 7 jaar duurzaamheid aanzwengelen. Als initiatief nemer was ik een groene doenker = denken & doen!

Inmiddels is het groene stokje overgenomen door anderen in de stad. Zo blijft duurzaamheid zijn weg zoeken. Zelf heb ik nieuwe ideeën voor een nieuw publiek.

Doel

Inspiratie duurzame leefstijl!

Lokatie 

Poppodium Hedon

Website 

Frisgroen.nu