JAS, JURK & TAS

circulaire mode gemaakt van zalmhuid.

JAS | JURK | TAS zijn mode items met zalmleer als grondstof. Gestyled met eigen prints gedrukt op biokatoen of ecozijde. 

Het idee is om circulaire mode te maken van een bijproduct van de zalm. Door de vis van kop tot staart te gebruiken is het ook zerowaste. Zalmleer heeft een exclusieve look. De print is te vergelijken met krokodillen- of slangenleer. Het is een sterk materiaal en heeft een lange levensduur. De mode items worden speciaal voor de opdrachtgever gemaakt. Afhankelijk van kledingstijl, leefstijl en postuur geef ik advies en maak ik een ontwerp voor een JAS | JURK | TAS vormgegeven op maat!

MODE voor een statement!

Zoals de mint kleurige jurk, die speciaal voor de Dutch Sustainable Fashion Week in 2016 is vormgegeven. Doel is om andere mode liefhebbers te informeren, te enthousiasmeren voor de nieuwe trends in mode. De Jurk #Waterzooi was te zien op verschillende momenten.

  1. In the Circulair Fashion Show in het WTC te Amsterdam.
  2. TV uitzending NOS over de Dag van de Duurzaamheid op 10.10.2016
  3. In RTL Koffietijd met als gast Roosmarie Ruigrok over item duurzame mode.
  4. The Dutch Designers Show als 1 van de mode ontwerpers in De Hallen te Amsterdam. Initiatief van Goodbrandz in samenwerking met Urgenda – Kiesduurzamemode, Marie Claire als mediapartner en Davines voor hairstyling.
  5. Bij modeshow bijeenkomst Friesland Fair Trade Provincie. Organisatie Greenstylist Sheikila.
  6. Bij gemeentelijke begroting door Gerdien Rots om een statement te maken voor Circulair Economie.
  7. Fotoshoot met Janet Mensink, Sustainable Apparel Coalition in het Stedelijk Museum Zwolle.

 

Omschrijving JURK

Gemaakt van 30 zalmhuiden in muntkleur. Zalmhuiden zijn op natuurlijke wijze gelooid in Zuid Duitsland. De zalmen zijn gekweekt voor consumptie in Schotland. Het is een bijproduct. De zalmen worden niet speciaal voor de huid gekweekt zoals bij ander exotische dieren. 

Voor de After Movie ben ik geïnterviewd over mijn mode en visie. Andere interviews zijn van Marjan Minnesma van Urgenda, Cecile Scheele van Goodbrandz en initiatiefnemer van de week #DSFW, Carla Dik Faber als tweedekamerlid ChristenUnie. Doel is om andere mensen te enthousiasmeren om te kiezen duurzame mode.

 

Event

Dutch Sustainable Fashion Week 2016 #3

Shows
  1. Circulair Fashion Show in WTC te Amsterdam
  2. Dutch Designers Show in De Hallen te Amsterdam