ROKK

Het vormgeven van een ROKK van zalmleer voor Janet Mensink. Dit om te dragen bij Rondetafel conferentie van OECD op 8 en 9 februari 2017 in Parijs. Waarbij 200 afgevaardigden aanwezig zijn om van gedachten te wisselen over het verantwoord produceren van mode en schoenmode. Ik ben blij met Janet als mijn mode ambassadeur. 

 

  1. Oriëntatie en voorstel schetsen voor patroon en model van de rok. Hierbij kijken naar kledingstijl en lichaamsbouw. De confectiematen meten, Kleur van zalmleer bepalen.
  2. Fotoserie van verschillende patroon opties voor de rok.
  3. Vormgeven en naaien voor de eerste doorpas.
  4. Doorpas van de rok
  5. Perfectioneren van de rok en idee voor restanten zalmleer.
  6. Tips voor verschillende looks door te stylen bij tweedehands modewinkel Focus de Winkel in samenwerking met styliste Renée van Cootwijk.
  7. Tasje van 1 zalmhuid voor bij conferentie.
  8. Afleveren van de ROKK. Kijken naar pasvorm en hoe te stylen.

Optie

In de loop van de jaren is het mogelijk om van de grondstof opnieuw een ander kledingstuk of tas vorm te geven. Zo blijft de grondstof circuleren. Volgens mij de toekomst van MODE!

Modeservice

Ook een op maat gemaakte jurk of rok kijk dan op:
maprenes.nl

 

Opdrachtgever

Janet Mensink
Sustainable Apparel Coalition

"Een Mode item op maat maken voor Janet Mensink, die als projectleider bij Sustainable Apparel Coalition, zich inzet voor het verbeteren van productie van mode. Zo is mijn mode een communicatiemiddel om andere mensen te bereiken en te informeren"