OOG Verblindend MOOI

“Hoe ervaar je mode als je slechtziend bent?”.
Deze vraag heb ik voorgelegd aan Bartiméus.

In samenwerking met deze organisatie ter ondersteuning van blinden en slechtziende mensen is het idee ontstaan voor het modeproject “Oogverblindend Mooi”. Twintig slechtziende jongeren met vijftien goedziende maatjes hebben mode geshowd voor goedziende publiek.

In voorbereiding heb ik workshops gegeven bij Bartiméus in Deventer en in Zeist. Bij de eerste Catwalk workshop was er een positieve effect op de deelnemers. Zo zijn bij de vervolg workshops video opnamen gemaakt om de ontwikkeling en het samenwerken vast te leggen.

Vanuit mijn Haarmodeshows heb ik verschillende mensen uit mijn netwerk bij elkaar gebracht voor de samenwerking bij het event “OOGverblindendMooi”. Verschillende showkappers en visagisten van House of Orange hebben hieraan meegewerkt. De mode was van de labels Bestseller.

Het project heeft in diverse media de aandacht gekregen. Bij een Internationale bijeenkomst voor Blinden organisaties is de documentaire getoond, welke is gemaakt door Jacco van Dijk – JJ Videoproducties.

Enkele maanden later is de modepresentatie gepresenteerd voor goed en slechtziend publiek bij een beurs in Houten. Hierbij was een Ladyspeaker voor het geven van een vollediger beeld op de catwalk.

OpdrachtgeverBartimeus
SkillsModeshow / Workshop / Choreografie